Despre www.motiveromanesti.ro

   Asociația Culturală Citatepedia a lansat site-ul proiectului „Cercetare pentru valorificarea motivelor tradiționale românești în creații moderne”

   Noul site se adresează, în primul rând, celor care creează ca hobby, dar și profesioniștilor. De asemenea, toți iubitorii de artă populară vor găsi pe acest site motive de încântare și informații interesante, totul referitor la motivele românești la adresa  www.motiveromanesti.ro.

  Proiectul își propune să exploreze posibilități de utilizare ale motivelor tradiționale românești, astfel încât acestea să devină cât mai prezente în viața cotidiană.

   Pentru aceasta, un număr mare de motive tradiționale vor fi transpuse în formate vectoriale și vor fi create modele de inspirație tradițională. Cu acestea, vor fi puse în practică o varietate de produse cu caracter exemplificator, care să îi inspire pe alți creatori.
Tehnicile utilizate nu sunt din registrul tradițional, ci folosesc materiale și instrumente moderne, în mare parte digitale. Așadar, proiectul nu încearcă în niciun fel să concureze cu meșterii populari, ci caută să dezvolte un spațiu relativ nou.

Sursă știre/foto :  http://www.stiri.ong

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.