Petiția „Atac la cultura din România: guvernul actual amenință prin deciziile sale dreptul la cultură a zeci de mii de cetățeni”

  Cu 1.700 de semnături în cinci zile și sute de asociații care aderă (vezi lista de semnături) și atrag atenția asupra faptului că rezultatul pentru noi, publicul, va fi că proiecte precum cele listate mai jos, vor lipsi în 2019 iar cele începute deja, este posibil să fie suspendate, poate chiar anulate.

https://www.petitieonline.com/signatures/atac_la_cultura_din_romania_guvernul_actual_amenin_prin_deciziile_sale_dreptul_la_cultur_a_mii_de_ceteni/?a=2

   Pe acest link de pe site-ul www.feeder.ro puteți găsi peste 350 de articole despre activitatea acestei instituții

https://www.feeder.ro/?s=afcn

   Un exemplu dintre sute:

https://m.facebook.com/arboribatrani/n

  Oricum desfășurarea activităților este perturbată deja,  „(…) din cauza nefinalizării procesului de alocare bugetară. Deși în 2019 se celebrează Anul Cărții, decizie votată în Parlamentul României, Guvernul, prin ministerele Culturii și Finanțelor, periclitează tocmai proiectele editoriale – cărți și reviste deopotrivă” în condițiile în care, ca să citez un comentariu, „ar trebui un buget triplu, nu să taie 30%” .
 
  Pe lângă o listă de solicitări clare, pe care o puteți găsi în petiție, doresc și o întrevedere cu ministrul Culturii și Identității Naționale, dl. Valer Daniel Breaz, pentru discutarea pe larg a situației generale.

   În încheiere solicită susținere și :

„În același timp, îi încurajăm pe toți operatorii culturali care doresc să protesteze față de deciziile care au condus la această situație fără precedent să folosească toate mijloacele la dispoziție pentru a atrage atenția opiniei publice asupra unei realități care constituie un adevărat atac la cultură!”

Credit imagine: Ozana Nicolau via Asociația MetruCub – resurse pentru cultură.

Share & Like, amplifică #500000Show

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.